En krämig potatisgratäng är aldrig fel. Skala potatisen. Låt det småkoka, på låg värme, tills potatisen är mjuk men fortfarande har lite spänst kvar i mitten
Skär potatisarna i jämna pinnar. 1) Tvätta och skrubba potatisen, lämna skalet på. 2) Tillsätt den skurna potatisen till en skål och täck med kallt vatten. 3) Efter det att de har blötlagts, skölj potatisen och lägg dem på en handduk för att torka. 5) Tillsätt potatisen i en torr skål, tillsätt ytterligare 1-2 matskedar olja och lite havsalt och peppar. Här är länken till original receptet 2 kg bakpotatis (går att använda sötpotatis med)
600 g fast potatis 1 tsk rökt paprikapulver 2 msk rapsolja salt 0,5 tsk svartpeppar. 600 g fast potatis 1 tsk rökt paprikapulver 2 msk rapsolja salt 0,5 tsk svartpeppar