Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka. Vitlökssmaken gör PommesAnna till ett perfekt tillbehör till lamm och kött
Skala och skiva potatisen tunt, gärna med en mandolin. Lägg ett lager med potatis i en ugnsform. Fortsätt på samma sätt med resterande potatis och smör
I de flesta recept för PommesAnna varvar man potatisskivorna med skivor av smör. Världens enklaste, och möjligen godaste, sätt att göra något med potatis som tillbehör till kött av något slag
Man skivar den och varvar med smält smör och vitlök i en avlång brödform. Det bästa med den var att man tillagade den dagen innan och sedan bara värmde den innan middagen
"Jag brukar bara steka den hel i stekgryta med salt och vitpeppar, häll på en god buljong (eller bara vatten det funkar också), en bit lök, en bit morot
Skala och skiva potatisen tunnt(jag använde en mandolin)Smörj en form med löstagbar kantLägg potatis i botten salta och pepprahyvla på smörvarva seda så tills potatisen är slutGrädda i mitten av ugnen 225 grader i ca 40-45 minuterServera den sedan i tårtbitar
Servera medbaconlindad sparris och friterad purjolök. PommesAnna. Skölj potatisen och låt rinna av väll på ett hushållspapper, Pensla en gjutjärnspannamed smör runt om, lägg potatisen i cirklar lite om låt, pensla med smöret, strö lite salt och peppar mellan varje lager
Servera med portvinssås, pommesAnna, druvorna, valnötterna och ärterna. Fräs den mjuk i en stekpanna. Väldigt lyxigt med helstekt fasan, har med flit väntat med detta receptet för att göra det vid något festligare tillfälle, så när vi skulle fira min födelsedag tyckte jag var ett perfekt tillfälle
Det här serverade jag medpommesAnna. PommesAnna gör man genom att varva smör och skivad potatis i en form av sedan applicera tryck ovanifrån för att få formen som en potatistårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.