Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka. Vitlökssmaken gör PommesAnna till ett perfekt tillbehör till lamm och kött
Salta och peppar oxfilén runt om och bryn den snabbt på alla sidorna i en stekpannamed lite smör i. Här kommer ett jättegott recept på helstekt oxfilé i ugn med hemmagjorda pommes till =)
1. 2. F. e. b. 7. 5. T. w. i. t. r. a. c. o. k. P. m. s. A. n. d. l. h. y. g. 0. ö. å. ä. v. p. N. u. f. J. ,. x. j. I. C. S. 4. é. G. L. H. 3. B. V. D. K. , t. k o. s t
Skala och skiva potatisen tunt, gärna med en mandolin. Lägg ett lager med potatis i en ugnsform. Fortsätt på samma sätt med resterande potatis och smör
I de flesta recept för PommesAnna varvar man potatisskivorna med skivor av smör. Världens enklaste, och möjligen godaste, sätt att göra något med potatis som tillbehör till kött av något slag
Man skivar den och varvar med smält smör och vitlök i en avlång brödform. Det bästa med den var att man tillagade den dagen innan och sedan bara värmde den innan middagen
Skala och skiva potatisen tunnt(jag använde en mandolin)Smörj en form med löstagbar kantLägg potatis i botten salta och pepprahyvla på smörvarva seda så tills potatisen är slutGrädda i mitten av ugnen 225 grader i ca 40-45 minuterServera den sedan i tårtbitar
Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna. PommesAnna. Krydda med salt, vitpeppar och vitlök mellan varven och lägg matfettet i klickar över potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.