Marinera bitar av kycklingfiléer i soja, olivolja, vitlök och sambal oelek. Skala lök och morötter. Strimla lök, morot, vitkål och paprika i mindre bitar
Dela vitlöksklyftan påmitten och gnid ena halvan med snittytan nedåt över alla brödbitarna. Dels klassikern laxrulle med pepparrot, dock med färsk pepparrot istället för riven på tub (det är bara att smaka sig fram), dels smördegsstänger med ädelost, valnötter och honung och så min version av bruschetta
Vispa ihop äggen och stek i smör i en stor stekpanna så att omeletten blir riktigt tunn. Denna blir rätt lös, men tjockar så klart till sig i kylskåpet då smöret stelnar
på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar
Lägg den andra botten med den skurna sidan upp på ett annat fat. Om ni vill bjuda på något lättbakat och gott till fikat rekommenderar jag er att testa denna smarriga vaniljkaka
Smörj kanterna på en springform och spänn fast ett bakplåtspapper i botten. Låt den svalna något och stjälp sedan upp den på ett galler, ta bort bakplåtspappret och låt den kallna
Jag har en dubbelugn så jag gräddar båda bottnarna samtidigt, annars måste man grädda en och en. Marängtårta med smörkräm, hallon, grädde och massor av frukt utanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.