Supergoda taco piroger gjorde jag idag. Stek hackade lökenmed smör lite lätt. Smula jästen i en bunke och rör ut den lite i taget med den ljumna mjölkblandningen, till allt löst sig
Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger. Rör ut jästen med lite av vätskan tillsätt sedan resten av vätskan
Jag smaksatte också fyllningen medvitlök och lite basilika, det gick hem hos alla här hemma. Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Medan degen jäser är det dax att göra fyllningen till pirogerna. Börja med degen. Fräs löken och köttfärsen, häll i kryddorna, tomatpurén, paprikan och vitlöken och låt det stå puttra på spisen tills paprikabitarna har blivit mjuka
Fräs färsen tillsammmans med hackad lök och grovt riven morot. Börja med fyllningen för att den ska hinna svalna innan du bakar in den i pirogerna (det är viktigt, annars avger fyllningen så mycket kondens att pirogerna blir blöta)
Pensla pirogernamed smör- och mjölkblandningen så fort du tar dem ur ugnen. Första gången jag kom i kontakt med dessa var när jag besökte finland för att spela och vi fick dem till frukost
Skala och finhacka löken och vitlöken. Det är så smidigt att ta medpiroger för det behövs inga tallrikar eller bestick för att äta dem, vilket är en fördel om man måste äta i bilen
Skala och hacka löken och skär kycklingen i små bitar. Strö sesamfrö på kycklingpirogerna. Vispa upp ägget med ättikssprit och vatten och häll i smör- och mjölblandningen
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Fräs lök och morot mjuk. 1 hackad gul lök. Täck med plast och låt jäsa i rumstemperatur i 1 timme. Täck med bakduk i 15 min. Penska pirogernamed uppvispat ägg och grädda dom i mitten av ugnen i ca 12 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.