1. smula ner jästen
2. häll i ljummet vatten, olivoljan och fiberhusk. Blanda och låt vila i ca 10 min
3. blanda i kesella, salt och mjöl
4. låt jäsa i ca 20 min
5. dela upp degen i lagom stora portioner och tryck ut till runda plättar.
6. fyll pirogerna med önskat innehåll (förslagsvis köttfärs och ost)
7. grädda i ugn i ca 15 min.
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Bilden gör verkligen inte rätten rättvis. Mitt experiment att använda bönlasagne och montera ihop olika recept måste jag erkänna lyckades inte helt fullt ut
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Skala och skiva äpplen och blanda i en skål med de torkade kryddorna och honungen
1 pkt, 500gr sempers glutenfria lågproteinmix (funkar även med vanliga mixen), Spara ca 1/2 dl till utbakning. 1 pkt, 500gr sempers glutenfria lågproteinmix (funkar även med vanliga mixen), Spara ca 1/2 dl till utbakning
Pajskalet gjorde jag av Universalbakmixen från Urtekram, som har en massa bra glutenfria produkter. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Lite brödbaket här på kvällskvisten. Receptet jag skriver upp är taget direkt från huvudet, jag hade inget recept att följa utan körde på tu man hand och resultet blev bättre äm väntat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.