Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Rör ut majsstärkelse i ett glas med kallt vatten tillsätt det till färsröran
Medan degen jäser är det dax att göra fyllningen till pirogerna. Börja med degen. Smält smöret och häll i mjölken och häll sen ner vätskan i bunken med jäst och blanda så jästen löser sig
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.