Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Den här maträtten har jag älskat så länge jag kan minnas. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit
Torka av kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Paprikasås. Mixa paprikor, crème fraiche, timjan, persilja, cashewnötter och prästost i en matberedare med kniven monterad
Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Klipp baconet i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken. Tillsätt bacon och purjolök till färsen och stek tills baconet börjar få färg
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet
Blötlägg brödskivorna i vattnet i ca 5 minuter. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar
Skär filéerna i skivor som är 1 cm breda och bryn dem på båda sidor i en stekpanna med matfett. Tillsätt skivad salladslök och svamp i bitar och fräs ett par minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.