Lägg ner naanbrödet ett i taget med den smörade sidan nedåt. När såsen puttrat en tag på spisen och smakerna trädit fram gjorde jag små fickor i såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Silly me, så det fick bli blev pocheratägg istället den kvällen. Jag gillar verkligen att använda gulan från ett ägg som sås och särskilt till svamp – det är en ren njutning att äta
Ta upp äggen försiktigt med hålslev ochlägg i iskallt vatten eller på hushållspapper. Så snart första ägget gått i så är det bara att fortsätta med resterande tre
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocheratägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Skala och finhacka äggen. Blanda alltsammans med gräslöken. Skala och grovhacka räkorna. Lägg upp fiskbitarna på ett fat eller direkt på tallrikar och fördela räk- och dill blandningen ochägghacket ovanpå
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, ochlägg det pocheradeägget på parman
Lägg på korven, och bred ansjovisröran på och mellan korvskivorna. Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.