Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för ägg benedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor medpocheradeägg, spenat, lax och hollandaisesås. Det var första gången som jag pocheradeägg och jag måste erkänna att särskilt fina blev de inte, men de smakade bra i alla fall
Lägg den rivna osten på bakplåtsppperklädd form på hög och gör en grop i mitten. Jag fick detta tips om denna enkla snabba "pizza" som vi testade häromdagen
Lägg ner naanbrödet ett i taget med den smörade sidan nedåt. När såsen puttrat en tag på spisen och smakerna trädit fram gjorde jag små fickor i såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Riv ner lite av citronskalet och lägg i en kastrull. Hollandaisesås är ju så himla gott (som alla hemmagjorda smörsåser…) men jag kan tycka det är lite drygt att hålla på med vattenbad och smälta smör etc
Ett pocherat ägg är superkrämigt både inuti och utanpå, och ett enkelt sätt att lyxa vardagspastan med, eller lägga på en bit rostat bröd ihop med färskost och avokado
Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna medägget och strö persilja och parmesanost över
Den tog mig vidare till uttagning nummer två och hur det gick där kommer i nästa inlägg… Jag hade inte med mig stora kameran så jag ber om ursäkt för mobilbilden
Lägg upp broccolin på en tallrik, lägg försiktigt det pocheradeägget ovanpå, ringla crèmen runt om, strö över hyvlad parmesan och avsluta med att ringla över lite gräsig olivolja
Gör likadant med det andra ägget. Bondbönorna smakar fantastiskt i den här krämiga såsen och ägget gör det hela ännu mer spännande och passar perfekt in i kombinationen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.