Vispa ihop äggulor och vatten och ställ i en rostfri bunke. Så innan jag går och hämtar Oliver på dagis tänkte jag bjuda er på lite VitsparrismedHollandaisesås som vi åt till förrätt på Påskafton
Sparrisen kokte vi i lättsaltat vatten och koktiden beror lite på hur tjocka stänglarna är, man kan ju lägga i de allra tjockaste först om man köpt sparris som skiljer väldigt mycket i storlek
Läggsparrisen på en tallrik och ringla över såsen och toppa med stenbitsrom och den klippta löken. Blanda äggulor, citron och vatten i en skål, ej av aluminium
Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för ägg benedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Vispa ihop äggulor och vatten och ställ i en rostfri bunke. Så innan jag går och hämtar Oliver på dagis tänkte jag bjuda er på lite VitsparrismedHollandaisesås som vi åt till förrätt på Påskafton
Lägg resterande ingredienser utom kryddorna i en hög mixerskål, ställ ner stavmixern och kör igång. Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vitsparris som jag serverade med en hollandaisesås
Lägg i sparrisarna, låt få ett uppkok, dra av kastrullen och låt sparrisen svalna där i. Blanda äggulor, citron och vatten i en kastrull, inte av aluminium
Då är det bra att börja med dem och lägga i fisken efter ett tag. Blanda äggulor, vatten, citronsaft och vinäger i en skål lämpad att använda för vattenbad
Vispa upp äggulanmed vinet på låg värme till det blir ett tjockt skum. Vitsparris måste skalas, med var försiktig så att du inte bryter av topparna, skär även av det trådigaste i botten
Den enda skillnaden är att såsen inte blir så blank, men det kan kvitta tycker jag. Rör därefter runt med en sked i det sjudande vattnet, med en cirkelrörelse
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.