Skålla plommonen och låt dem ligga i en kastrull med lock ett tag så att skalen krusar sig och färgen från skalen hinner gå in i fruktköttet (blir mycket vackrare så)
Och dagens frukost blev gröt med hemmagjord plommonsylt. Hemma hos mamma och pappa är träden överfulla av frukter och jag fick plocka en kasse med plommon med mig hem
En kryddig plommonsyltmed ingefära, kardemumma och kanel. Min plommonsylt blev tjockare i konsistensen - därav nyfikenheten ifall jag hade kokat marmelad, jag vill ju inte skriva fel här, haha
Grönsaker, frukter, örter och bär behandlas genom torkning, frysning, saltning, sötning eller inläggning för att kunna konsumeras under vinter och vår parallellt med att de färskkonsumeras på löpande band
Med liten plats i frysen för bakverk och en minimal vilja att kasta fin frukt bara för att jag tröttnat på att äta den direkt, så blev det att tänka i andra banor
Plommonsyltmed skal. koka upp en stor kastrull med hälften vatten. Förvara plommonsylten svalt. Skåra plommonen med ett kryss i botten och skålla dem - sänk ner dem i det kokande vattnet några i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.