En kryddigplommonsyltmedingefära, kardemumma och kanel. Minplommonsylt blev tjockare ikonsistensen - därav nyfikenhetenifall jag hade kokat marmelad, jag vill ju inteskriva fel här, haha
Min absoluta favorit var den här plommonsylten och igår bestämde jag mig för att koka en ny sats. Kärna ur plommonen och lägg dem i en kastrull tillsammansmed kanelen, kardemummakärnorna och vattnet
KYCKLINGIUGNMEDKARDEMUMMAIngredienser. Rör i allt spad från ugnskoket och vispa snabbt. Den senaste resan tillTeneriffa gav en fantastisk matupplevelse på restaurangen Las Aguas med unge spanske kocken BraulioSimancas (se hans blogg här om du kan spanska) som skapar unika matupplevelser utifrån det lokala kanariska köket isin gourmetrestaurang
Skålla plommonen och låt dem liggai en kastrull med lock ett tag så att skalen krusar sig och färgen från skalen hinner gå ini fruktköttet (blir mycket vackrare så)
Bre på smör och ringla på rikligtmedKardemumma. Bullar är som godast varma särskiltihopmed kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Minfyllning har jag smaksatt medvanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Servera medKlyftpotatis och en klick Creme fraich. Lägg karrén i en eldfastform. Kanon med denna är att du kan göra både klyftpotatisarna och Karrén samtidigt
Vi brukar ställa in glasburkarna iugnen en stund innan. Hemma hos mamma och pappa är träden överfulla av frukter och jag fick plocka en kasse med plommon medmig hem
Blanda de torra ingredienserna o varva ner i smeten tillsammansmed mjölken o kaffet. Jag har bakat kardemumma och kaffekaka från minfina bok Vinterns söta
Flickornamedkompisfickfika på dessa kakor med go smoothietill efter skolan. Fick ju finfinkardemumma från Indien av finfinakusinen som besöker det landet titt som tätt
Jag har en tom plåt högst upp iugnen så får de inte färg. Kardemummamacaronsmednougatfyllning. Jag har varit sugen på att göra dessa sen jag fickfinkardemumma från Indien av en kusin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.