Sylta och safta

Sylta och safta

  • 12 Recept
Rabarberkompott med masacarpone

Rabarberkompott med masacarpone

Mascarpone är en italiensk färskost och den får efterätten att kännas fräsch och bryter bra av mot rabarberkompotten
Äppelkompott med mascarponecreme

Äppelkompott med mascarponecreme

Efter en titt i kyl och skafferi och lite surfande fick jag från diverse sajter inspiration till denna enkla dessert
Äppelkompott med vanilj

Äppelkompott med vanilj

Skala och tärna äpplena. Skär prästosten i stora skivor och servera med kompotten. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i cirka 10 minuter, tills äpplena mjuknat men håller formen

Äppelkompott med vanilj

Jag har turen att ha ett rätt så stort äppelträd på gården där jag bor så jag kan gå och plocka lite äpplen när jag känner för det

Päronmarmelad

Skala kärna ur och skär päronen i små bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt citronsaften. Låt päronen koka upp och sjuda på svag värme ca 10 minuter utan lock. Tillsätt syltsocker och koka häftigt ca 2 min. Ta kastrullen åt sidan och låt den stå ca 5 min
Plommonsylt med mandellikör

Plommonsylt med mandellikör

Skär ett snitt i plommonen och doppa dem i vattnet. Ta upp plommonen, dra av skalet och ta bort kärnorna
Syltade gröna tomater/Marmelad..

Syltade gröna tomater/Marmelad..

Frost om nätterna och vad gör man när det lyser grön/gult på tomatplantan. Något som är jättegott är Syltade gröna tomater
Jordgubbsmarmelad

Jordgubbsmarmelad

Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär/ hacka/mosa jordgubbarna, lägg dem i en större kastrull, häll på syltsocker och vaniljsocker och rör om
Rårörd jordgubbssylt

Rårörd jordgubbssylt

Snoppa jordgubbarna och lägg dem i en passlig kastrull. Smaka på sylten och tillsätt så mycket socker som du tycker det behövs
Inlagda rödbetor med pepparrot

Inlagda rödbetor med pepparrot

Spola dem i kallt vatten och skala dem. Häll upp betor+lag på varma glasburkar och förslut genast med lock
Fransk rabarbermarmelad

Fransk rabarbermarmelad

Jag gjorde ca en tredjedel av receptet och fick två små burkar. Skölj rabarberstjälkarna noga och skär dem i tunna bitar