Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Precis i slutet av vår trädgård har vi ett litet plommonträd som varje år jag kan minnas har gett oss enorma mängder frukt
Vid en inventering av kylskåpets fruktinnehåll så hittade jag 8 fina plommon. Eftersom ingen verkade intresserad av att äta upp dem så fick det bli marmelad av dem
En hemgjord marmelad känns lite lyxigare att bre på frukostmackan eller att servera till ostbrickan. Använder du syltsocker så kokar du din sylt på ett kick
Vi nästan vadar i plommon här hemma. En hel del har jag fryst in, men det har också blivit en del sylt, den här t ex med extra smaksättning av mörkt muscovadosocker, som gav fyllig smak
Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Matmorsan var så fantastisk snäll och skänkte mig 2,5 kg plommon i veckan, varpå jag såklart gjorde plommonmarmelad på hela lasset i går. Plommonmarmelad med Cognad och Ingefära, Batch #2
Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg i en stor gryta med vatten och kanel, och koka upp. Sjud under lock i 15 minuter tills plommonen har kokt sönder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.