Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj (en burk). Att använda färdigt syltsocker gör att man har marmelad färdig på ca 20 minuter, jättesmidigt. 1/2-1 bit hel kanel. 1/2-1 bit hel kanel
Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. För ca 1,5 liter1 kg plommon2/3citron2 msk vatten2 msk riven ingefära7-8 dl sockerkanel. 2/3 citron. 2 msk vatten
1 kg plommon½ citron 2 msk riven ingefära2 msk vatten500 g syltsockerLägg de sköljda plommonen i en gryta tillsammans med tunt skivad citron och riven ingefära. 2 msk riven ingefära. 2 msk vatten
1 kg plommonca 1/2 dl vatten1 kg syltsocker2 kanelstängerSkölj plommonen och lägg dem i en gryta med vattnet. Koka 2-5 minuter. ca 1/2 dl vatten. 2 kanelstänger
En hemgjord marmelad känns lite lyxigare att bre på frukostmackan eller att servera till ostbrickan. Använder du syltsocker så kokar du din sylt på ett kick
Men en del får bli plommonmarmelad. Plommonmarmelad med vanilj. Plommonmarmelad med ingefära. 250 gram syltsocker. 250 gram syltsocker. 250 gram syltsocker. 250 gram syltsocker
0,5-2 dl vatten. 2 kanelstänger. 2 tsk citronsyra. Ta 2 dl vatten om plommonen är knappt mogna, 0,5 dl om de är mogna. 0,5-2 dl vatten. 2 kanelstänger 1 kg syltsocker. 2 tsk citronsyra
1,5 kg plommon - urkärnade2 dl vatten1 snittad och urskrapad vaniljstång(2 - 3 kanelstänger)1 dl mörkt muscovadosocker3 dl syltsockerLägg plommonen i en rymlig gryta tillsammans med vattnet - och ev kanelstänger. 2 dl vatten. 2 - 3 kanelstänger
2. Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Ca 1 1/2 kg plommon. 2 dl vatten. Ca 12 dl socker. 2 tsk citronsyra. Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem i en rymlig kastrull med vattnet och kanelen
Plommonmarmelad- utan bitar. Plommonmarmelad- utan bitar. 2,5 dl syltsocker. 2,5 dl syltsocker. Hemma hos mina föräldrar står ett stort, ståtligt plommonträd
Matmorsan var så fantastisk snäll och skänkte mig 2,5 kg plommon i veckan, varpå jag såklart gjorde plommonmarmelad på hela lasset i går. Plommonmarmelad med Cognad och Ingefära, Batch #2. 2,5 kg plommon, urkärnade och halverade. 2 dl vatten. 2 tsk vaniljpulver, eller en vaniljstång. 2,5 kg plommon, urkärnade och halverade. 2 dl vatten. 2 tsk vaniljpulver, eller en vaniljstång
Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg i en stor gryta med vatten och kanel, och koka upp. Sjud under lock i 15 minuter tills plommonen har kokt sönder
-) Så här gjorde jag och fick 2 lagom stora burkar. Plommonmarmelad* 1 ½ kg plommon 1 dl vatten ½ l strösocker Saften av två citroner Skalet av en citron Gör så här. Läs även andra bloggares åsikter om Plommonmarmelad , Hemlagad marmelad , Plommon 1 ½ kg plommon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.