1 saft
av 2 citronerSkölj plommonen väl. Räkna hur många plommon du har.
1 Lägg
plommonen tillsammans med vattnet i en tjockbottnad gryta och koka frukten med lock på grytan på svag värme ca 30 min. Fiska upp kärnorna och räkna så att alla kärnor kommit upp.
1 Häll
i socker och citronsaft och koka sakta utan lock ca 55 min. Skumma väl. Gör marmeladprovet. (Häll lite marmelad på ett fat och låt den svalna lite. Dra igenom marmeladen med en sked. Om den inte genast flyter ihop är marmeladen färdig.)
1 Häll
upp marmeladen på varma burkar. Paraffinera eventuellt. Förvara svalt.
Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Precis i slutet av vår trädgård har vi ett litet plommonträd som varje år jag kan minnas har gett oss enorma mängder frukt
=) Här kommer recept. Hittade receptet på Kokaihop. Hittade receptet på Kokaihop. I helgen lagade jag ju tjälknöl på älg, med potatisgratäng och svampsås
Recept. Fler recept med kassler hittar du HÄR >>. En riktigt enkel och god rätt med kassler - Detta recept ger ca 4 port. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 600 g kassler
Här får ni det (rimligen) enklaste brödreceptet ni någonsin satt tänderna i. Det är lite som en tortilla men påminner väldigt mycket om nygrillad pinnbröd i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.