Plommonmarmelad
Matglädje
Matglädje

Plommonmarmelad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 1/2 kg plommon
  • 2 dl vatten
  • 1 bit kanel, hel
  • 12 dl socker
  • 1 msk pektin
  • 2 tsk citronsyra

Beskrivning

    Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem i en rymlig kastrull med vattnet och kanelen.
    Sjud under lock på svag värme tills plommonen blivit mjuka. Höj värmen och koka under lock 5 minuter. Tag bort kastrullen från värmen och rör ner sockret och pektinet, lite i taget.
    Koka upp igen utan lock i ca 15 minuter.
    Gör ett marmeladprov.

    Låt marmeladen stå några minuter, ta bort eventuellt skum. Rör ner citronsyran, upplöst i 1 msk vatten. Ös upp marmeladen ända upp till kanten i rena och varma burkar. Sätt genast på lock. Förvara svalt. Går utmärkt att frysa!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.