Söt plommonmarmeladmedkanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte medkanel och vanilj
Vid en inventering av kylskåpets fruktinnehåll så hittade jag 8 fina plommon. Eftersom ingen verkade intresserad av att äta upp dem så fick det bli marmelad av dem
Men jag kunde inte låta bli att dela denna gobit med er. Om du bara gör kakan rekommenderar jag att du komplimenterar med mer protein, tex proteinfluff, keso eller kesella
Lägg syltsocker, plommon, kanelstång och vaniljpulver i en stor gryta. Ta upp kanelstången och häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på locken
Om du vill kan du också lägga i några kanelstänger, det är alltid gott ihop med plommon. Jag hejdade mig den här gången eftersom en av döttrarna frågade om jag måste ha kanel i allting
hel kanelstång. Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Blanda ner vetemjöl och margarin om vartannat, arbeta nu med händerna. Är degen lös ha på lite mjöl, kavla ut degen till en stor fyrkant, bred på smör/ margarin, strö på socker och kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.