Plommonmarmelad med smak av ingefära
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g plommon
  • 1 färsk ingefära, 3 centimeter
  • 12 dl syltsockerDela plommonen och kärna ur dem. Skala och finhacka inge-färan.
  • 1 Lägg plommon och ingefära i en kastrull.
  • 1 Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter tills plommonen kokat sönder.
  • 1 Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2–3 minuter. Skumma noga.
  • 1 Tag av kastrullen och låt stå en stund. Rör om då och då.
  • 1 Häll upp på rena burkar.
  • 1 Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.