Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Lägg dem i en kastrull tillsammans medcitronen skuren i tunna, små bitar, riven ingefära och vatten
Nu när jag var sjuk kunde jag till ochmed ta två. Pressa citronenoch häll i saften i tillbringaren. När jag bestämde mig för att ge upp och gå hem från jobbet i torsdags eftermiddag fick jag en liten söt post it av en av våra rara sköterskor, Marie
Hur mycket man vill ha är ju dels personligt och dels beroende på plommonen, så prova dig fram (dock utan att stoppa ner skeden du smakat med igen, då förstör du vaniljen)
De är smaksatta med ingefära ochcitronoch smakar ganska starkt utav det. Receptet var bara för en halv satts och såg ganska annorlunda ut om när jag jämförde med de recept som jag brukar använda
Rör i honung ochcitronsaft. Ca 2 dl riven färsk ingefära 4-5 dl vatten1 dl citronsaft2-3 msk honung Koka upp vatten och ingefäraLåt stå ett tag. 1 dl citronsaft
Glaserade revben med smak av ingefära ochcitronDu behöver. 1 citron, skalet. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskaloch svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. 1 citron, skalet
Mixa till en fin len smet, häll upp i ett glas och njut av den energiboost med bara nyttigheter. Häll ner kokosmjölken i din mixer, skär ingefäran i små bitar, klipp ner dadlarna och häll ner citronenoch slutligen lägger du ner kokosoljan och bladspenaten i din mixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.