1300 gram
kokt eller rökt skinka i skivor eller strimlor
1 PIZZAOST:
4 dl grovriven pizzaost eller ost lik EmmenthalerSmula ner jäst i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten. Lös upp jästen med en slev och tillsätt mjöl och olivolja. Blanda ingredienserna till en deg. Knåda ihop degen några minuter så att den släpper från degbunkens kanter. Knåda degen i maskin 10 minuter eller för hand i 15 minuter. Tillsätt saltet på slutet. Låt pizzadegen jäsa till dubbelstorlek i 30 minuter under kökshandduk. Förbered pizzasås. Blanda alla ingredienser till pizzasåsen i en kastrull och småkoka under tiden degen jäser. Rör då och då. Smaka av tomatsåsen med vinäger, socker och mer salt och peppar. Förbered pizzapålägg du vill ha på pizzan: Skär upp och lägg på en tallrik eller bricka bredvid. Förslagsvis: skala och strimla lök samt purjolök. Skölj och dela cocktailtomater. Dela eller skär skinkan i strimlor. Förbered pizzaost. Riv ev. ost. Blanda ev. riven ost med riven parmesanost. Sätt ugnen på max under- och övervärme. Sätt in den långpanna eller plåtar du ska baka pizzan på. Lägg ut ett bakplåtspapper stort som långpannan. Knåda eller kavla ut pizzadegen på bakplåtspappret så att den är stor som långpannan. Ta ut den heta långpannan och smörj (pensla) den med olivolja i botten. Låt gärna den utkavlade pizzadegen jäsa en kvart övertäckt innan du lägger den i het långpanna eller stekpanna. Lägg bakplåtspappret med degen nedåt i långpannan och dra bort bakplåtspappret. Forma till degen i långpannan. Pensla gärna kanterna med olivolja. Dags att lägga på pizzatoppings: bred först ut tomatsåsen. Bred ut ett lager riven ost i botten. Lägg på pizzatopping efter önskemål, jämnt fördelat över hela pizzan. Vänta med skivad mozzarella om du vill ha det. Grädda pizzan i ca 10-15 minuter. Tiden varierar i olika ugnar. Pizzan ska få färg samt vara knaprig och bakt i botten. Lägg ev. på skivad mozzarella när du har fem minuter kvar av gräddningen. När pizzan fått färg och är genombakt underifrån så är den klar. Ta ut pizzan och skär upp den. Smula ev. över lite oregano innan servering. Kanske finriven parmesan också. Lägg ev. på kalla toppings som några skivor lufttorkad skinka och några blad grönsallad som ruccola.
pizzailångpanna,. När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizzaigårtillmiddag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizzamed pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Den här gången gjorde jag ostinbakade hörn och så hade jag rökt skinka, färska champinjoner, körsbärstomater och mozzarella på minpizza, som jag sen toppade med ruccola blandad med parmesan och så lite nymalen svartpeppar ovanpå
Det här är nog inte en vinnarpizza. Jag bredde en olivpasta (som jag köpte på Cypern) över botten, men det går också bra med någon pesto, eller olivröra av typ tapenade
Skiva banan på skinkan och pudra över curry. Den här godingen kastade man ihopi ett nafs. Snabb pizzamedskinka, banan och curry1 port1 mjukt tunnbröd (jag tog Njalla)hot chilisås2-3skivor rökt skinka1 banancurryostBred tomatsås på brödet och lägg över skinka. Osten överst och ini ugnen ca 8-10 minuter på 225 grader. 1 mjukt tunnbröd (jag tog Njalla)hot chilisås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.