Pistagekaka med vit chokladmousse och apelsin
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 g smör, tempererat (2 msk)
  • 120 g socker (1,5 msk)
  • 1150 g smör
  • 1175 g strösocker (2,25 dl)
  • 175 g pistage, finmalen (1,5 dl)
  • 170 g vetemjöl (> 1 dl)
  • 15 g bakpulver (1 tsk)
  • 15 g salt (1 tsk)
  • 1170 g äggvitor (4-5)
  • 1150 g vispgrädde
  • 1150 g turkisk yoghurt
  • 1150 g vit choklad
  • 16 apelsiner, gärna apelsin och blodapelsin
  • 1 citronmeliss eller harsyra
  • 1 Pistagekaka30 g smör, tempererat (2 msk) 20 g socker (1,5 msk) 150 g smör 175 g strösocker (2,25 dl) 75 g pistage, finmalen (1,5 dl) 70 g vetemjöl (> 1 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 5 g salt (1 tsk) 170 g äggvitor (4-5)
  • 1 Vit chokladmousse150 g vispgrädde 150 g turkisk yoghurt 150 g vit choklad
  • 1 Servering6 apelsiner, gärna apelsin och blodapelsin citronmeliss eller harsyraPistagekaka
  • Sätt ugnen på 175 grader och varmluftsfunktion. Smöra och sockra en springform (26 cm i diameter). Bryn smöret på medelhög värme. Smöret ska vara gyllene och dofta nötigt så att det ger karaktär till kakan och mjölkproteinet fastnat ordentligt i botten. Låt svalna. Blanda alla torra ingredienser och blanda med det avsvalnade smöret. Tillsätt äggvitan. Häll i smeten i springformen och baka i 20–25 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Vit chokladmousse
  • Vispa ihop yoghurt och nästan all grädde till lättvispad konsistens och ställ åt sidan. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn. Värm resterande grädde och blanda ihop med den smälta chokladen. Vänd sen ner chokladen i resterande gräddyoghurt. Vänd ihop tills allt är ordentligt blandat. Häll över avsvalnad pistagekaka och sätt i frysen i 30 minuter. Apelsinfiléer
  • Skär bort skal och skär ur filéer från 6 apelsiner. Häng av dem lite lätt i en sil. Ta ut tårtan ur frysen och lägg apelsinerna och citronmeliss på moussen. Låt kakan tina i cirka 10 minuter, sen är den klar att servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.