Dessert

Dessert

Key lime cheesecake - portionspajer

Key lime cheesecake - portionspajer

Botten200 g digestivekex 80 g smör, smält 30 g rörsocker 1 g salt. Cheesecake450 g färskost 125 g strösocker 20 g vetemjöl 150 g gräddfil 2 ägg
Julpaj med kolakräm

Julpaj med kolakräm

1. Finfördela kexen och pepparkakorna till smulor i matberedare. 2. Smält smöret och blanda det med smulorna
Fryst mojito cheesecake

Fryst mojito cheesecake

Ingredienser Portioner. 12 bitar 100 g kokosolja 2 msk vit eller ljus sirap 250 g digestivekex 2 1/2 dl vispbar sojagrädde 300 g vegansk färskost 2 dl florsocker 1 1/2 tsk finrivet limeskal 1 1/2 msk färskpressad limejuice 1 dl finstrimlad mynta Topping 2 passionsfrukter 1 tsk finrivet limeskal Lägg till i inköpslistan
Fryst cheesecake med passionsfruktsspegel

Fryst cheesecake med passionsfruktsspegel

Botten100 g smör, rumstempererat 200 g mandelmassa 2 ägg. Färskostsmousse3,5 gelatinblad 250 g färskost 300 g vispgrädde [3 dl] 30 g äggula [2 st] 55 g ägg 120 g strösocker [1,5 dl] 50 g vatten [0,5 dl]
Drömpaj med jordgubbar

Drömpaj med jordgubbar

Mördeg250 g smör 2 dl florsocker 5-6 dl vetemjöl 1 ägg 1 tsk bakpulver. Mandelfyllning3 ägg 2 dl strösocker 2 dl mald mandel 50 g smör
Chokladpekanpaj

Chokladpekanpaj

Pajskal120 g vetemjöl [2 dl] 25 g kakao [4 msk] 100 g smör, rumstempererat 45 g florsocker [0,75 dl] 15 g äggula [1 st]
Pop tarts med äppelfyllning, Roy Fares recept

Pop tarts med äppelfyllning, Roy Fares recept

pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) 1 ägg, till pensling 0,5 dl rörsocker, till gräddning
Louisiana watermelon ice

Louisiana watermelon ice

500 g vattenmelon i bitar, utan kärnor och skal. 10,75 dl vatten. 11,5 dl strösocker. 11 citron. 1myntablad
Marinerade jordgubbar med mascarponecrème

Marinerade jordgubbar med mascarponecrème

0,5 l jordgubbar, snoppade 2 krm svartpeppar, nymalen (tellicherry) 4 blad basilika, strimlad färsk 0,5 citron, pressad 1 msk flytande honung 0,5 citron, zest 1 dl mascarpone 0,5 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker
Italienska cannoli med kaffekräm

Italienska cannoli med kaffekräm

vetemjöl. 1strösocker. 1kanel. 1kakao. 1salt. 1rumstempererat smör. 1marsalavin. 1ägg. 1ägg, till pensling. 1vitvinsvinäger
Hallon- och lakritssufflé

Hallon- och lakritssufflé

30 g smör, rumstempererat 45 g strösocker 200 g hallonpuré (gjord från 250 g frysta hallon) 25 g citronsaft 5 g lakritsgranulat 15 g potatismjöl 100 g äggvita 50 g strösocker florsocker vaniljglass
Crème brulée

Crème brulée

1. Dela vaniljstången på mitten. 2. Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält
Apelsinsufflé med choklad

Apelsinsufflé med choklad

smör och socker till formarna. ekologiska apelsiner. majsstärkelse. äggula. strösocker. äggvitor, ca 90 g. mörk choklad, ca 20 g
Blodapelsinpaj med färskostkräm

Blodapelsinpaj med färskostkräm

4 dl vetemjöl. 0. 5 dl florsocker. 150 g kylskåpskallt smör. 1 st äggula. 3 st blodapelsiner. 5 dl vatten. 5 dl socker