125 g
smör 135 g strösocker (1,5 dl) 150 g vit choklad 70 g honung (0,5 dl) 1 pkt saffran (0,5 g) 1 apelsin, skalet 110 g ägg (2 st) 120 g vetemjöl (2 dl) 2 g salt (1 krm)
Dela kladdkakan i två delar och bred på tryffeln på ena delen. Lillsonen älskar kladdkaka så när jag visade honom det här receptet drog han igång direkt
Den vita chokladen ochsaffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsinermed stjärnanis och kanel
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad. 5 g saffran (1 påse) + lite strösocker
Vit chokladtryffel medapelsinochsaffran, lyxigt julgodis. Tag från värmen och rör ner den vita chokladen, rör tills chokladen smält och allt är väl blandat
Vitchokladkladdkakamed hallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vitkladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.