125 g
smör 135 g strösocker (1,5 dl) 150 g vit choklad 70 g honung (0,5 dl) 1 pkt saffran (0,5 g) 1 apelsin, skalet 110 g ägg (2 st) 120 g vetemjöl (2 dl) 2 g salt (1 krm)
Dela kladdkakan i två delar och bred på tryffeln på ena delen. Lillsonen älskar kladdkaka så när jag visade honom det här receptet drog han igång direkt
Den vita chokladen ochsaffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsinermed stjärnanis och kanel
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad. 5 g saffran (1 påse) + lite strösocker
Vit chokladtryffel medapelsinochsaffran, lyxigt julgodis. Tag från värmen och rör ner den vita chokladen, rör tills chokladen smält och allt är väl blandat
smörj och bröa en rund ugns form med avtagbara kanter. Smält smöret och rör ner det i resten. Eftersom denna kladdkaka blev så himla god till pannacotta kakan så valde jag att röra ihop den lite snabbt idag på morgonen för jag visste vi skulle få lite fika främmat idag på eftermiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.