Ibland blir jag bara så himla sugen på soppa. Mem idag ville jag laga en riktigt matig soppa och då blev det en vietnamesisk soppa med nudlar och biffstrimlor
En variant av den vietnamesiska rätten PhoBo. För att laga den behöver du införskaffa. 3 citrongräsen stor bit ingefära1-2 scharlottenlökar3/4 dl kyckling eller kalvfondett paket risnudlar (4 port)olja1 morot1 paket sockerärtor100g böngroddar1 dl jordnötter4 skivor lövbiff1/2 dl jordnötterTa en ganska stor bit ingefära och ca
Halvera vitlök, lökar och ingefära – såvida det inte är något som är dåligt så behöver du inte ens skala något av det, skär bara bort om det är nån dålig bit
Pho är Vietnams kändaste maträtt. Jag kom då på den briljanta idéen att göra pho. Jag har tidigare bara gjort pho med buljongtärningar, och visst blir det också gott, men detta var nog snäppet godare
Sila bort bitarna, men sortera ut shiitaken så att du kan lägga tillbaka den i soppan (de andra grönsakerna kan man såklart spara och tex göra puré av eller något annat påhittigt
There is something very comforting about soups, don’t you think. Pour broth into a large pot, add onion, garlic, ginger, star anise, cloves and the cinnamon stick, cover and bring to a boil
Bottna fyra skålar med nudlar, skivad kyckling, böngroddar och skivad salladslök. Pho- vietnamesisk soppa som går att laga till med både kyckling och nötkött
Häll över alla ingredienser i en stor bålskål. Fyll upp med med is och rör om. Låt stå i 1-2 timmar så att aromerna från kanelen och nejlikorna hinner ge smak till bålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.