I lördags var min syster med familj på middag. Det var länge sen vi sågs bara var vi och jag har sagt länge att jag skulle bjuda dem men tiden har rusat iväg som vanligt
Den goda hemgjorda kycklingbuljongen åkte ner i en vietnamesisk kycklinggryta. Faktum är att buljongen hade blivit mer av gelé dagen efter och jag fick späda den lite
Vietnamesiska Pho Bo4 personer2 skivor biff, ca 300 gr250 gr nudlar1 morot1 scharlottenlök50 gr sockerärtor150 gr böngroddar, färska gärna med konserverade funkar också1 dl salta cashewnötter2 dl färska örter av mynta och koriander1 lime i klyftorsalt och pepparBuljong
Såhär fixar du till grillade vietnamesiska köttbullar. Vietnamesiska köttbullar. Detta behöver du till ca 4 portioner grillade vietnamesiska köttbullar. Recipe NameVietnamesiska köttbullarPublished On 2015-07-28Preparation Time 30MCook Time 15M Total Time 45MAverage Rating no rating Based on 0 Review(s)
Smakerna är desamma som vietnamesiska vårrullar men salladen går betydligt snabbare att göra. Ni som har följt mig sedan min gamla blogg Matdériven kommer att känna igen det här receptet
2 kycklingfiléer100 g glasnudlar150 g sockerärtor4 st knipplök1 limesaft från 1 1/2 msk finriven färsk ingefära1 msk rapsolja1 tsk sambal oelek2 1/2 msk japansk sojasalt och pepparcashewnötterStrimla kycklingen i mindre bitar
Middag med lite hetta, syra och fräscha smaker är vad du hittar här i det Mårtenssonska köket i dag, när det handlar om en färsröra som serveras med färgglada grönsaker och en sötsyrlig dressing (och kanske lite sriracha om man som Håkan älskar hetta
Jag kan, utan att överdriva, säga att jag skulle kunna äta denna salladen flera gånger i veckan. Innehåller allt jag gillar och mer än så kräver jag inte