Börja med buljongen. Pho bo är en vietnamesisk rätt från början. Koka upp vatten och fond tillsammans med citrongräset, ingefära och skalad och halverad scharlottenlök
böngroddar (helst färska om du kan få tag i detta, annars får du skölja och fräsa upp burkgroddar i ett stekjärn först så att du blir av med så mycket som möjligt av vätskan
Rosta på medelhög värme tills det doftar ordentligt om dem. Lägg de snabbkokta märgbenen i botten, lägg över de rostade grönsakerna, kryddorna med lagerblad men utan fisksås och till sist din nötbog som du har saltat ordentligt först
Asiatiskt nötköttmed vermicelli. Det där med wok var nytt och hett. Asiatiskt nötköttmed vermicelli. Det är med dagens ögon sett inte så förfärligt exotiskt
Ta upp köttet och fördela det över skålarna med risnudlar. Servera med osötad, lagom stark, röd chilisås och lite extra risvinäger om du gillar det sötsura
Servera i hamburgerbröd med klassiska tillbehör. Stek i olja på medelvärme ca 4 min per sida. 1. Fräs morötter, vitlök och spiskummin i olja några minuter
Och nu är jag redo att dela med mig av ett nytt recept. Jag rekommenderar att prova denna nudelsoppa med biff speciellt om du känner dig småsjuk, kommer blåsa bort förkylningen på sekunder
Den absolutte - men likevel ikke offentlige - vietnamesiske nasjonalretten er phó (uttales fø), suppe laget på enten kylling- eller oksekjøttkraft servert med risnudler, litt kjøtt, bønnespirer og diverse tilbehør som fiskesaus, soyasaus, chili og lime
Lägg på lock och låt koka upp snabbt, sänk sedan värmen och smaka av med soja, sesamolja och lime. Pho, nudlar och krispiga grönsaker i buljong,2 port7 dl iskallt vatten1/2 liten gul lök1 näve torkad skivad shiitake1 morot1 liten selleristjälk1 vitlöksklyfta1/2 tumme ingefäraca 2 msk soja1 tsk sesamoljasaft från 1/4 limeTill servering. Pho, nudlar och krispiga grönsaker i buljong,2 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.