En variant av den vietnamesiska rätten Pho Bo. För att laga den behöver du införskaffa. 3 citrongräsen stor bit ingefära1-2 scharlottenlökar3/4 dl kyckling eller kalvfondett paket risnudlar (4 port)olja1 morot1 paket sockerärtor100g böngroddar1 dl jordnötter4 skivor lövbiff1/2 dl jordnötterTa en ganska stor bit ingefära och ca
Som så många andra idag, så har även vi här hemma bakat chokladbollar. Dock så valde vi att göra dem i en annorlunda tappning och fylla dem med nutella
I Malmö finns en mysig liten restaurang som heter Mrs Saigon. Här serveras autentiska vietnamesiska maträtter från Vietnams tre distinkta kök, det norra, det centrala och det södra köket
. Pho är Vietnams kändaste maträtt. Det är risnudelsoppa med färska örter i en fantastisk och säregen buljong och med antingen kött, skaldjur eller tofu
Vietnam bugner over av friske grønnsaker og frukt, og det er derfor ganske opplagt at dette har og alltid har hatt en vesentlig plass i det vietnamesiske kosthold
Den här goda rätten lagade vi till när vi firade vietnamesiskt nyår för ett tag sen. Pho- vietnamesisk soppa som går att laga till med både kyckling och nötkött
Häll över alla ingredienser i en stor bålskål. Fyll upp med med is och rör om. Låt stå i 1-2 timmar så att aromerna från kanelen och nejlikorna hinner ge smak till bålen
Av alla nudelsoppor så måste jag nog medge att denna är en utav mina favoriter. Bun Bo Hue som också kallas för den kungliga nudelsoppan, mer om den kan ni läsa här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.