Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Phở – Vietnamesisknudelsoppa. Här serveras autentiska vietnamesiska maträtter från Vietnams tre distinkta kök, det norra, det centrala och det södra köket
Hela rätten hänger ju på att det är en god buljong, så jag ska göra en från grunden enligt en vietnamesisk tjej som lagar mat för Tasty (här finns originalreceptet på engelska), men såklart pillar jag lite på receptet när jag gör om det
Så jag tänkte att vi provar denna vietnamesiskasoppa. Till soppan. I soppan. Till soppan. I soppan. Vietnamesisksoppa (4 portioner). 1 liter kycklingbuljong (1 liter vatten, 2 buljongtärningar). Vietnamesisksoppa (4 portioner). 1 liter kycklingbuljong (1 liter vatten, 2 buljongtärningar)
Cut the onion in quarters, chop garlic and slice ginger. Pour broth into a large pot, add onion, garlic, ginger, star anise, cloves and the cinnamon stick, cover and bring to a boil
Nu har jag testat att lagavietnamesisksoppa med fläskfärsbiffar också. Häll på knappt en liter vatten, tre msk japansk soja, två hönsbuljongtärningar och två msk limesaft
I Japan finns det mångavietnamesiska restauranger och särskilt unga kvinnor gillar pho. Jag kände mig inte bra dessa dagarna kanske på grund av mycket kallt väder och jag ville äta något varmt, snabbt och skönt för magen
det var syrligt, krispigt – annorlunda och mycket gott. Här tog man gärna en slags soppa med sallad i. Länk --> När jag går på vietnameser här i stan brukar jag ibland beställa soppan och hoppas på något i den här stilen
Till middag lagade jag en god fisksoppa/gryta och drack vin till. Till på köpet fick jag uppmaningar om att inte ge henne äppeljuice och jag kände mig som en dålig mamma (för äppeljuicen alltså, inte för att hon skrek
Krydda medan du steker med paprikapulver, chilipulver, oregano och tomatpuré. Värmande god soppa vars ursprung jag hittade i ett av recepten i Citygross matkasse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.