Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja. När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme
Ryggbiff med stekt lök och bagarpotatis. Skiva lök och vitlök. Vi var flera som delade och det gick åt snabbt kan jag lova men jag fick mina två flaskor av Per Mobergs nya vin som lanserades för en dryg vecka sedan
Täck med aluminiumfolie. Skala och finhacka löken. Servera med ketchup eller lingonsylt. Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg
Täck med aluminiumfolie. Skala och finhacka löken. Servera med ketchup eller lingonsylt. Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg
Servera fläskpannkakan med lingonsylt. Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Härligt att få en anledning att göra denna goda klassikern igen
Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Skala moroten och löken och skär dem i grova bitar. Lägg ner alltsammans i grytan och låt det bryna med en stund
hålen fulla medvitlök, rosmarin och timjan. löken och skölj och hacka purjolöken. ”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta
Servera PerMorbergs pannkakor med färska bär som är mosade med råsocker. Grädda dina pannkakor i het panna med smör som du vill ha dem, med lagom färg på båda sidor
Ett recept från PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
Förrätten i lördags då vi firade min man som fyllde år och jag stod för matlagningen medans han tog det lugnt och njöt av ett glas bubblande mosserande rose vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.