Nötkött

Nötkött

Arabiska kakor med dadlar och valnötter

Arabiska kakor med dadlar och valnötter

Idag bjuder jag på arabiska kakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma. Det är en vanlig kaka i mellanöstern som man äter till Eid och till vardags
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

600 g nötkött. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
Långkokt lammlägg med jordärtskockspuré

Långkokt lammlägg med jordärtskockspuré

Lammlägg1 kg lammlägg (1 kg kött, räkna ej vikt ben) 200 g paprika, mixad 3 tomater 3 gula lökar 5 klyfta vitlök 75 cl rött vin (Cabernet sauvignon) 2 morötter 1 kycklingbuljongtärning 1 köttbuljongtärning rosmarin malen spiskummin oregano 2 lagerblad
Marinerad entrecoté

Marinerad entrecoté

Marinerad entrecoté. En ljuvlig och lyxig rätt, passar att bjuda på när man vill laga en festlig måltid
Mustig rödvinsgryta

Mustig rödvinsgryta

Ingredienser 600–800 g grytbitar av nöt, gärna högrev. 1 msk smör till stekning. salt och peppar. 5–6 dl rött vin

Helstekt biff

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Skala vitlöken och riv den. Gnid in köttet med salt, peppar och vitlök. Pensla med smält smör
Biffstek med Per Morberg...

Biffstek med Per Morberg...

Idag kom vinet som min bästa vän beställt 2 lådor av. Vi var flera som delade och det gick åt snabbt kan jag lova men jag fick mina två flaskor av Per Mobergs nya vin som lanserades för en dryg vecka sedan
Per Morbergs biffstek med smörslungad lök

Per Morbergs biffstek med smörslungad lök

Skala och skiva löken. Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret. Slå över fonden när löken är mjuk och har fått fin färg
Per Morbergs Boeuf bourguignon

Per Morbergs Boeuf bourguignon

• Putsa högreven från eventuella senor och fett och skär den i 4 cm. stora tärningar. • Skär fläsket i grova skivor