Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Med lite bröd till och lite sött till efterrätt så blev det en perfekt fredagsmiddag, utan varmrätt. Ibland får man unna sig en god bit röktlax, stenbitsrommen - det är bara att uppgradera sig till sikrom eller löjrom eller laxrom
Traditionsbundna som vi ändå är startar vi helgen medlax. Vill man att det ska gå fortare värmer man upp en liten del av vattnet och rör ut saltet och sockret innan man blandar med resten av det kalla vattnet
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar
En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många. Lägg upp lax, ailoli, sallad, bröd och gremolata på tallrikar
Gnid in laxfilénmed ex. Varmröktlax. Rökta räkor. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Till den röktalaxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.