Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Röktlax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. Några minuter innan servering tillsätter du laxstrimlorna, smakar av med peppar, örter och kanske salt (såväl fonden som laxen har egen sälta)
Lägg i den röktalaxen, smaka av. Strimla laxen. Sätt på en stor kastrull med vatten att koka pastan i. Under tiden som såsen kokar ihop kokar du pastan al dente - så den fortfarande har en lite hård kärna och inte blir alltför sladdrig och kladdig
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
280 g valfri pasta. 4 skivor röktlax (ca 100 g). 280 g valfri pasta 300 g Philadelphia Original 0. 5 citron , saften60 g färsk bladspenat salt svartpeppar 4 skivor röktlax (ca 100 g)2 salladslökar , strimlade
Är du sugen på en oerhört lätt- och snabblagad middag som ändå känns lite festlig kan jag varmt rekommendera den här underbart lena pastasåsen med röktlax i lätt gräddsås smaksatt med vitt vin och schalottenlök
Riv över laxen och lägg på sparrisen. Koka pastan enligt anvisningar. Häll upp pastan på ett fat. 400 g pasta. 300 g röktlax i skivor. Recept kommer senare =) 400 g pasta. 300 g röktlax i skivor
Rör ner creme fraice, ärtor, Dijonsenap och dill, låt det koka ihop några minuter. Tillsätt svartpeppar, smaka av om det behövs salt, den kallröktalaxen är rätt salt i sig
Så här gjordes den, laxpastan. Häll av pastan och vänd ner i laxkoket. Tagliatelle med röktlax 4p. Hacka 2 chilifrukter (hetta efter tycke och smak), 1 knippe bladpersilja, 2 vitlöksklyftor och 250 gram kallröktlax. Tillsätt laxen, tomaterna och 1 dl vitt vin
Den här pastarätten kom till för några år sedan och är en favorit med sina härliga umamismaker från svamp och röktlax tillsammans med lite schalottenlök och hyvlad parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.