Något som är galet enkelt och snabblagat är en pastasås gjord på makrill i tomatsås - det är bara att öppna burkarna och sedan värma tillsammans med lite annat smått och gott
Låt puttra medan du kokar din pasta. Eftersom varje kök med självaktning bör ha schalottenlök och vitlök hemma går den här rätten väldigt lätt att göra av saker man bara har hemma
Slå av vattnet från pastan och blanda samman allt tillsammans med två äggulor. Middagen är klar på den tid det tar att koka pastavattnet och sedan färsk pasta
En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av rökt sidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
En vecka fylld med god mat, sol, skratt och människor jag bryr mig om. Så i fredagskväll invigdes presenten lagom till middagen och mina egenfångade makrillarröktes till perfektion
Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Vår - eller, i ärlighetens namn min mans krömiga potatssallad, har så klart inte någonting alls gemensamt med sådana obehagliga produkter
Sätt på en stor kastrull med vatten att koka pastan i. Under tiden som såsen kokar ihop kokar du pastan al dente - så den fortfarande har en lite hård kärna och inte blir alltför sladdrig och kladdig
Häll av vattnet när pastan är färdigkokt och blanda pastamed såsen. Koka pastan. Tärna skinkan och tillsätt tillsammans med purjolök och matlagningsgrädde
600 g torskfilé i tärningar, ca 5 cm stora Saften av ½ citron Salt Svartpeppar 3 gula lökar 7 cm färsk ingefära 2 msk majsolja 2 msk mörk soja 1 msk risvinsvinäger eller äppelcidervinäger 1 dl grönsaksbuljong 1 hackad liten röd chili
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g rökt lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.