Stek fisken i lite smör. Lägg på fisken, det hackade ägget och kapris. En vanlig torsdagkväll ochjag hade planerat ganska vanlig, halvtråkig vardagsmat
Jag lyxade till det en kväll förra veckan när jag var ensam hemma. Slog på skön musik och stod länge framför spisen och rörde runt tills jag fick ihop en alldeles perfekt krämig risotto som jag sen åt framför tvn Man kan ju ha lite vad man vill till risotto men jag köpte faktiskt varmrökt lax, kräftskjärtar och lite ruccola från salladsbaren på ica bara
Ingredienser Portioner. 8 500 g oskalade räkor 2 tomater 1 klyfta citron några blad färsk koriander några dillkvistar salt färskmalen svartpeppar 1 dl matlagningsyoghurt några droppar tabasco 1 tsk chilisås Brödkrutonger 2 baguetter olivolja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
12-3 fiskbuljongtärningar. Ta bort skinnet och dela fiskfiléerna i mindre bitar, cirka 3x3. 1Lägg i fiskbitarna och sjud dem i soppan i 3-4 minuter (tunna fiskbitar kortare tid)
5 dl fiskbuljong. 2 st morötter 2 st salladslökar eller en bit purjolök 1 st citrongräs 2 msk färsk ingefära 1 st vitlöksklyfta 1 msk solrosolja 1 burk kokosmjölk 5 dl fiskbuljong 300 g laxfilé 1 st lime, saften 100 g sockerärtor 200 g skalade räkor Salt, efter smak Vitpeppar, efter smak
Jag blandade den krämiga, tjocka varianten på kokosmjölk med fisksås (för sältan och den goda smaken, men kan uteslutas för känsliga), honung och limesaft