Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Det krävs en startsträcka för att komma igång igen och därför har det inte varit så stor produktivitet i köket eller i övrigt, därav inget intressant att dela med mig till er utav tyvärr
nu hade lagat bourguignon på nötfärs och det stora ha-begäret slog till direkt. Vill ni laga the real deal, dvs en riktig Boeuf Bourguinon hittar ni det bästa receptet (Julia Childs) här
Jag vill verkligen tacka och credda min ytterst kökssavvy svägerska Emilie Bravo som var den första som bjöd mig på detta och som letade fram ursprungsreceptet
Låt grytan sjuda på låg värme utan lock 1 ½- 2 timmar. Skala och fräs hel steklök i smör 2-3 min på medelvärme under omrörning. 2 ox- eller köttbuljongtärningar
Boeufbourguignon800 g högrev 200 g rökt sidfläsk 300 g färska champinjoner, halverade 200 g steklök 1 l rött vin 2 st lagerblad 4 kvistar färsk timjan 4 dl kalvfond (späd ut enligt förpackning) svartpeppar maizenaredning 150 g haricots verts
-) Jag gillar matlagning där man kan improvisera lite och känna efter själv hur man vill ha det. Fransk BoeufBourguignon för höstmys  BoeufBourguignon eller Burgundisk gryta är en fransk köttgryta med vin som kokas under lång tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.