Fisk

Fisk

Lågtempad lax med asiatisk glaze

Lågtempad lax med asiatisk glaze

700 g laxfilé (färsk) 1 dl gräslök, finhackad 4 msk svarta sesamfrön, rostade (eller vita) 1 knippe rädisa, i tunna skivor flingsalt
Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

1Spenat- och kålrabbisallad1 kålrabbi, tunt hyvlad 2 salladslökar, tunt strimlade ca 80 g färsk spenat 1 limefrukt, skal och saft 1 klyfta vitlök, riven 2-3 msk fisksås 1 msk strösocker 1 kruka färsk koriander
Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

1Spenat- och kålrabbisallad1 kålrabbi, tunt hyvlad 2 salladslökar, tunt strimlade ca 80 g färsk spenat 1 limefrukt, skal och saft 1 klyfta vitlök, riven 2-3 msk fisksås 1 msk strösocker 1 kruka färsk koriander
Parmesangratinerad fiskgryta

Parmesangratinerad fiskgryta

Putsa fisken och dela den i stora bitar. Toppa med fisken och räkorna. Toppa fisken med dem och sockerärtorna
Laxcheesecake

Laxcheesecake

250 g kavring. 1100 g smör. 14 st gelatinblad. 1250 g lax. 12 dl crème fraîche. 12. 5 dl turkisk yoghurt. 10. 5 st rödlök
Toskansk krämig lax med vitlök

Toskansk krämig lax med vitlök

1Smält smöret i resterande juice som kvar i pannan från fisken. 2 laxfiléer. 1salt och peppar. 11 tsk olivolja
Lax

Lax

Laxgratäng med citron- och dillsås

Laxgratäng med citron- och dillsås

Citron- och dillsås2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 3 dl fiskbuljong 2-3 msk citronsaft, färskpressad 1 knippe färsk dill
Sotad lax med potatissallad och pepparrotskräm

Sotad lax med potatissallad och pepparrotskräm

Lax600 g laxfilé 2 msk strösocker 1 msk salt. 1Potatissallad2 msk gula senapsfrön 2 msk strösocker 4 msk vinäger 1 tsk dillfrö 1 tsk korianderfrö 400 g färskpotatis, kokt 400 g gulbeta, kokt och skalad 400 g gurka 3 salladslökar 1 dl färsk dill, hackad 3 msk olivolja salt peppar