Pasta med mangold, parmesan och valnötter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g spagetti
  • 14 klyftor vitlök
  • 150 g smör
  • 1100 g mangold
  • 1 salt och peppar
  • 165 g spenat
  • 10,25 kruka gräslök
  • 11 dl valnötter
  • 150 g parmesan
  • 12 msk olivolja
  • 10,5 citron
  • 1500 g spagetti 4 klyftor vitlök 50 g smör 100 g mangold salt och peppar 65 g spenat 0,25 kruka gräslök 1 dl valnötter 50 g parmesan 2 msk olivolja 0,5 citronKoka pastan al dente i välsaltat vatten. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet. Skiva vitlöken tunt och hacka mangold grovt. Hacka gräslök och grovhacka valnötterna. Riv parmesanen. Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek vitlök sakta i 3 minuter. Tillsätt smöret, höj värmen, tillsätt mangold, salt och peppar. Stek i 1 minut. Tillsätt spenaten och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt spagettin i stekpannan samt pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter. Ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av parmesanen och blanda runt. Servera med gräslök, nötterna och resten av parmesanosten på toppen och med citron på sidan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.