Rigatoni med krämig paprikasås och vitlöksfräst zucchini
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g rigatoni
  • 11 röd paprika
  • 11 gul paprika
  • 11 rödlök
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 torkad peperoncino (chili), liten
  • 13 msk olivolja
  • 11 tsk oregano
  • 110 färska basilikablad
  • 12 tsk vitvinsvinäger
  • 1 salt och svartpeppar
  • 12,5 dl mellangrädde
  • 12 zucchini
  • 12 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 11 tsk salt
  • 1 färskriven parmesanost för att strö över
  • 1400 g rigatoni 1 röd paprika 1 gul paprika 1 rödlök 2 klyftor vitlök 1 torkad peperoncino (chili), liten 3 msk olivolja 1 tsk oregano 10 färska basilikablad 2 tsk vitvinsvinäger salt och svartpeppar 2,5 dl mellangrädde
  • 1 Vitlöksstekt zucchini2 zucchini 2 klyftor vitlök, tunt skivade 1 tsk salt 3 msk olivolja färskriven parmesanost för att strö överAnsa och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skär lök och vitlök i bitar. Hetta upp olivolja en kastrull och lägg i lök, vitlök och peperoncino. Låt fräsa på låg värme i 5 minuter. Passa noga så att de inte bränns vid. Ta upp peperoncinon och kasta den. Tillsätt paprika, oregano, basilika, salt, peppar och vitvinsvinäger. Låt alltsammans koka på låg värme i ca 10 minuter eller tills paprikan mjuknat. Tillsätt grädden, rör eller mixa såsen till en jämn och krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vitlöksstekt zucchini
  • Skölj zucchinin och skär den i tunna skivor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn zucchiniskivorna i omgångar tillsammans med vitlök och salt. Börja med hög värme och sänk sedan när zucchinin har fått fin färg. Fortsätt att steka på låg värme tills skivorna mjuknat. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i ett durkslag. Blanda pasta med paprikasåsen. Tillsätt lite olivolja och blanda. Strö över lite parmesanost och servera med zucchinin på toppen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.