Asiye

Asiye

3 rätter från det Sichuanska köket

3 rätter från det Sichuanska köket

Här kommer 3 supergoda maträtter från det Sichuanska köket. Skålarna Hedda och brädan finns att köpa hos Levinn Home i Nordmaling
Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Hej. Längesen jag tittade in här… Känns lite ringrostigt, ha. Men ibland, så. Nedan kommer två recept, det ena på potatisstubbar och det andra på en trepepparsås
Grytbröd

Grytbröd

Jag fick ett spännande brödrecept av vår nye rektor Anders. Vi testade det när vi var hos syrran i helgen
Mandelmanns surdegsbröd

Mandelmanns surdegsbröd

5 msk grovt rågmjöl. 1ljummet vatten. 13 dl vetemjöl. 11 dl grovt rågmjöl. 11 dl grahamsmjöl. 15 dl ljummet vatten
Citronkladdkaka

Citronkladdkaka

Äsch då. Inte hann jag med att lägga ut de recept jag hade tänkt innan jul, efter jul, innan nyår, efter nyår
Fröknäcke busenkelt - tokgott

Fröknäcke busenkelt - tokgott

Och med havssalt på. Galet gott. Kan inte låta bli att provsmaka fasten dom har en stund kvar i ugnen. Såhär gör jag
Spagetti alla puttanesca

Spagetti alla puttanesca

Ingredienser Portioner. 4 400 g spaghetti 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 burk urkärnade kalamataoliver (à 300 g) 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 6 sardellfiléer i olja 2 msk kapris 2 msk hackad persilja 2 msk olivolja Lägg till i inköpslistan
Bräserat lammlägg med indiska smaker

Bräserat lammlägg med indiska smaker

Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag gjorde en torr kryddblandning med indiska smaker som jag kryddade lammet med och serverade med rostad blomkål samt indisk yoghurtsallad
Mozartrutor

Mozartrutor

Mozartrutor. 28 april 2019 @ 13. 48. Ibland blir det fel när man slarvar i köket. Som förra helgen när jag skulle göra mandelmaränger och istället för att försiktigt röra i mandelmjölet på slutet så hällde jag ner det och vispade på hög effekt med elvispen
Fiskgratäng med räkor och dill

Fiskgratäng med räkor och dill

Ingredienser Portioner. 4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong