400 g
tagliatelleGnugga champinjonerna rena och tärna dem. Ha ner svampen i en torr stekpanna och steks tills den börjar torka till. Ha i en klick smör som får steka in. Salta och peppra. Ös över svampen i en skål.Skiva falukorven och skär skivorna till stavar. Skär blomkålen till mindre träd. Skär morötterna till cirka 3 centimeter långa stavar (jag brukar skära morötterna i 3-centimetersbitar, sedan skiva bitarna på längden och därefter skära dem på längden till stavar). Hacka vitlöken och skiva purjolöken.Ha ner falukorven i en het stekpanna och ha i en klick smör. Stek tills falukorven börjar få färg. Dra ner värmen och ös i blomkålen och morotsstavarna. Stek tills det mjuknat. Ha i vitlök och purjolök och ös tillbaka champinjonerna i pannan. Stek någon ytterligare minut så purjolöken mjuknar.Rör i creme fraiche och låt det puttra ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och blanda pastan med såsen.
Häll i blomkåloch broccoli stöt sönder den med en potatisstöt låt det bli varmt. Smält smöret, ha i vetemjölet och späd med grädden och mjölken till en lämplig konsistens
Vem minns inte torra brända bitar med överkokt pasta som dränks i Ketchup. Carl-johan Hagman numera hög chef inom Stena koncernen åkte under sin tid som MD för Eukor flera mil med familjen för att få svensk falukorvoch besöka båtarna i Inchon
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Servera med färsk pastaoch toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnetoch rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.