Pasta med falukorv och blomkål
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g färska champinjoner
  • 400 g falukorv
  • 400 g blomkål
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 cm purjolök
  • salt, peppar
  • 4 dl crème fraiche
  • 400 g tagliatelleGnugga champinjonerna rena och tärna dem. Ha ner svampen i en torr stekpanna och steks tills den börjar torka till. Ha i en klick smör som får steka in. Salta och peppra. Ös över svampen i en skål.Skiva falukorven och skär skivorna till stavar. Skär blomkålen till mindre träd. Skär morötterna till cirka 3 centimeter långa stavar (jag brukar skära morötterna i 3-centimetersbitar, sedan skiva bitarna på längden och därefter skära dem på längden till stavar). Hacka vitlöken och skiva purjolöken.Ha ner falukorven i en het stekpanna och ha i en klick smör. Stek tills falukorven börjar få färg. Dra ner värmen och ös i blomkålen och morotsstavarna. Stek tills det mjuknat. Ha i vitlök och purjolök och ös tillbaka champinjonerna i pannan. Stek någon ytterligare minut så purjolöken mjuknar.Rör i creme fraiche och låt det puttra ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och blanda pastan med såsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.