Falukorv med pepparrotsgrädde och råstekt blomkål
Scan
Scan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g Scan falukorv4 st plommon- eller kvisttomater1 dl chilisås1 dl köttbuljong1 st skivad gul lökolja2 dl gräddeRiven pepparrot400 g blomkål i buketter4 portioner risSalt och pepparDela tomaterna och salta och peppra. Lägg tomaterna på en plåt med snittytan uppåt, låt stå i ugnen på 90° i en timme. Stek den strimlade falukorven och den skivade löken i lite olja. Häll på chilisås och buljong. Koka i 5 minuter och häll över i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Blanda den rivna pepparroten med grädden. Stek blomkålen i olja i stekpanna på medelhög värme, den ska bli vackert brun och klar rakt igenom. Salta och peppra. Avsluta med att hälla pepparrotsgrädden över korvgrytan och låt det koka upp. Lägg den råstekta blomkålen och tomaterna på toppen. Servera med ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.