1 Tillbehör:Skiva
falukorven och skär skivorna till stavar. Grovhacka den gula löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Skär blomkålen till munsbitar.Smält smör i en stekpanna och ha ner falukorven. Stek på ganska hög värme så den knappt börjar få färg, ha sedan i löken och dra ner temperaturen på pannan till medelvärme. Stek tills löken börjat mjukna, ha sedan i paprika och blomkål. Stek under omrörning tills blomkål och paprika mjuknat.Rör i grädde, mjölk, tomatpuré och curry. Låt allt puttra ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ha gärna i lite chiliflakes om du gillar het mat. Servera med kokt ris.
Under tiden blanda Crème fraiche med Sweete Chili Asia, hacka tomater, lök, och champinjonerna, lägga ner allt röran förutom osten, där tar du endast hälften, resten ska strös på innan den ska in i ugnen
Häll i blomkåloch broccoli stöt sönder den med en potatisstöt låt det bli varmt. Smält smöret, ha i vetemjölet och späd med grädden och mjölken till en lämplig konsistens
Servera korv och grönsaker från plåten medkrämig pasta. Kanske låter brutalt att snitta falukorven men det är så den får extra fin färg och lite knaprig yta i ugnen så gå loss med kniven
En enkel falukorvsgryta som blir krämigoch god med creme fraiche blandat med krossade tomater. När ni väljer falukorv så lägg några kronor extra för att få en korv av hög kvalitet ochmed bra smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.