Krämig currypanna med falukorv och blomkål
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g falukorv
  • 1 stor gul lök
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 300 g blomkål
  • 5 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk gul curry
  • salt, peppar
  • 14 dl ris
  • 1 Tillbehör:Skiva falukorven och skär skivorna till stavar. Grovhacka den gula löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Skär blomkålen till munsbitar.Smält smör i en stekpanna och ha ner falukorven. Stek på ganska hög värme så den knappt börjar få färg, ha sedan i löken och dra ner temperaturen på pannan till medelvärme. Stek tills löken börjat mjukna, ha sedan i paprika och blomkål. Stek under omrörning tills blomkål och paprika mjuknat.Rör i grädde, mjölk, tomatpuré och curry. Låt allt puttra ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ha gärna i lite chiliflakes om du gillar het mat. Servera med kokt ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.