Lite fredagspyssel i köket och det blev en favorit i nytappning, nämligen parmesanpanerad gösfilé med ugnsbakade tomater, bacon, blomkålsmos och spenatsalladen från Trines matblogg
Rödspätta smakar inte så mycket så därför är kryddorna och tillbehören desto viktigare. Flå spättan och kryssa den tjockaste sidan (skär ett snitt) och lägg den i ett ugnssäkert fat
4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Spätta. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta
4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 800 g rödspättafilé 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 1/2 fiskbuljongtärning 1/2 ask dill (à 20 g) salt och peppar 4 port ris 1/2 ask små ärter (à 250 g) 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.