Parmesangratinerad fiskgryta
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g oskalade räkor
  • 10.5 st purjolök
  • 1400 g torskfilé
  • 1400 g laxfilé
  • 1 smör
  • 1150 g sockerärtor
  • 11 dl vitt vin
  • 11 st finhackad schalottenlök
  • 12 dl vatten
  • 11 msk fiskfond
  • 12 dl vispgrädde
  • 11.5 dl riven parmesanost
  • 10.5 dl pinjenötter
  • 13 msk grovhackad dill
  • 11 kruka persilja
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 1 rivet skal av två citroner
  • 1500 g oskalade räkor 0.5 st purjolök 400 g torskfilé 400 g laxfilé smör 150 g sockerärtor 1 dl vitt vin 1 st finhackad schalottenlök 2 dl vatten 1 msk fiskfond 2 dl vispgrädde 1.5 dl riven parmesanost 0.5 dl pinjenötter 3 msk grovhackad dill Gremolata 1 kruka persilja 2 st vitlöksklyftor rivet skal av två citroner Ugn: 225°Skala räkorna. Strimla purjolöken. Putsa fisken och dela den i stora bitar.
  • 1 Fräs purjolöken blank i smör. Lägg i en eldfast form eller mindre gryta. Toppa med fisken och räkorna.
  • 1 Ansa sockerärtorna. Koka dem i lättsaltat vatten 1 minut. Spola av i kallt vatten.
  • 1 Koka vin, schalottenlök, vatten, fond och grädde i en kastrull tills såsen tjocknat. Dra från värmen och tillsätt parmesanost.
  • 1 Häll såsen över fisken och räkorna. Gratinera strax under ugnens mitt i 15–17 minuter eller tills sås och ost fått fin färg.
  • 1 Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Toppa fisken med dem och sockerärtorna.
  • 1 Gremolata: Hacka persiljan. Finhacka vitlöken. Blanda persilja och vitlök med citronskal. Strö gremolatan över grytan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.