Toskansk krämig lax med vitlök
www.vinsider.se
www.vinsider.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • 1 salt och peppar
  • 11 tsk olivolja
  • 11 msk smör
  • 13 vitlöksklyftor fint tärnat
  • 11/2 liten gullök tärnad
  • 12 msk torrt vitt vin Använd inte ett sött vitt vin
  • 175 g soltorkade tomatremsor
  • 12 dl grädde
  • 1 salt och peppar efter smak
  • 13 1/2 dl babyspenat
  • 11/2 dl färsk riven parmesanost
  • 11/2 tsk majsstärkelse majsmjöl
  • 11 msk vatten
  • 11 msk persilja hackadVärm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda laxfiléerna på båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. Ta av från spisen och lägg åt sidan.
  • 1 Smält smöret i resterande juice som kvar i pannan från fisken. Tillsätt i vitlök och stek i ungefär en minut. Stek löken i smöret. Häll i vitt vin och reducera något. Tillsätt soltorkad tomat och stek i 1-2 minuter för att släppa ut sina smaker.
  • 1 Minska värmen till låg värme, häll på grädden och låt småputtra under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Tillsätt i spenatbladen och dem mjukna till i såsen och tillsätt parmesanosten. Låt såsen småputtra i ytterligare en minut tills osten smälter genom såsen.
  • 1 För en tjockare sås majsstärkelse blandat med vatten under omrörning.
  • 1 Lägg tillbaka laxen i stekpannan. Strö på persilja och en sked sås över varje filé.
  • 1 Servera med pasta, ris eller ångkokta grönsaker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.