12 msk
torrt vitt vin Använd inte ett sött vitt vin
175 g
soltorkade tomatremsor
12 dl
grädde
1 salt
och peppar efter smak
13 1/2 dl
babyspenat
11/2 dl
färsk riven parmesanost
11/2 tsk
majsstärkelse majsmjöl
11 msk
vatten
11 msk
persilja hackadVärm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda laxfiléerna på båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. Ta av från spisen och lägg åt sidan.
1 Smält
smöret i resterande juice som kvar i pannan från fisken. Tillsätt i vitlök och stek i ungefär en minut. Stek löken i smöret. Häll i vitt vin och reducera något. Tillsätt soltorkad tomat och stek i 1-2 minuter för att släppa ut sina smaker.
1 Minska
värmen till låg värme, häll på grädden och låt småputtra under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
1 Tillsätt
i spenatbladen och dem mjukna till i såsen och tillsätt parmesanosten. Låt såsen småputtra i ytterligare en minut tills osten smälter genom såsen.
1 För
en tjockare sås majsstärkelse blandat med vatten under omrörning.
1 Lägg
tillbaka laxen i stekpannan. Strö på persilja och en sked sås över varje filé.
1 Servera
med pasta, ris eller ångkokta grönsaker.
späd ev med lite mer vätska. Skär skåror på längden, nästan ända ner till skinnet på laxen. Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.