Tinatorskfilén, lägg den i en smord ugnsform. Då är det måndag igen och vardagen drar igång. Ni vet ju redan hur mycket jag älskar mat som klarar sig själv iugnen och under tiden kan man duka, göra sallad eller annat (kanske hämta från nån träning)
1 st röd paprika. 1 st grön paprika. 2 msk sweet chilisås. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Smula fiskbuljong över. 800 g torskfile. 12 msk hackad dill. 11 st fiskbuljongtärning. 11 tsk dijonsenap. 1400 g räkor med skalSätt ugnen på 225°. 1Om stora torskfiléer – dela dem iportionsbitar eller rulla ihop dem. 1Lägg torskbitarnai en ugnssäker form. 1Blanda ihopvispgrädde, crème fraîche, dill och dijonsenapi en skål. 1Häll såsen över din torskgratäng och sätt iniugneni ca 20 minuter. 1När gratängen är klar iugnen, toppa med skalade räkor. 1Servera gärna tillsammans med kokt potatis
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 2 st Laxfiléer Lag 1/2 l vatten 1 msk Vitvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 6 st Svartpepparkorn 1/2 st Gul lök Remouladsås 1 dl crème fraiche 1/2 dl Vispgrädde 1/2 msk Dill 1/2 msk Persilja 1 1/2 msk gurkmajonnäs salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.