En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Smaka av med salt och ev lite vitpeppar. Blir såsen för tjock spär du med vattnet från svampen. Lägg den på en plåt och tryck till den ordentligt så den krossas
Köttet blev fläskfilé som marinerades i tabasco chipotle (rökigt) och whisky. Med uppgiften att laga mat till två karlar som jobbat hårt med trädäck bestämde jag mig för att kött och potatis var en bra utgångspunkt
Helstekt fläskfilémed sås på hallonchutney och ugnsbakade potatisar. Mamma placerade sig i köket och det tackade jag för, satt i godan ro och pärlade med G
Och det fungerar säkert utmärkt för gourmetkockar med egen krog och tillgång till fina råvaror, men för oss vanliga dödliga är fond på flaska ett bra alternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.