2-3 dl
vispgrädde vispades tills det blev smulor. Detta slängdes över i en finmaskig sil och pressades fritt från det som kallas kärnmjölk. Formade en liten klump av det och tvättade den sedan under kallt vatten en stund medan jag knådade klumpen för att bli kvitt så mycket kärnmjölk som möjligt.
Recept, sweetchilisås
6 st
röda färska chilifruker
4 st
vitlöksklyftor
1 dl
strösocker
1/2 dl
muscovadosocker (kan bytas ut mot vanligt strösocker)
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Köttet blev fläskfilé som marinerades i tabasco chipotle (rökigt) och whisky. Med uppgiften att laga mat till två karlar som jobbat hårt med trädäck bestämde jag mig för att kött och potatis var en bra utgångspunkt
Fläskfilé med salvia- och balsamsås. Krydda med salt, peppar och. Fläskfilé med salvia- och balsamsås. Häll grädde, vinäger och fond bredvid köttet i pannan
Dela fläskfiléen i bitar och stek den, häll i cremé fraich i en gryta. Morgonen började med dimma och lite regn, det sprack upp och blev blå himmel lite längre fram på dagen
Helstekt fläskfilé med sås på hallonchutney och ugnsbakade potatisar. Mamma placerade sig i köket och det tackade jag för, satt i godan ro och pärlade med G
Och till stor del stämmer detta. Och det fungerar säkert utmärkt för gourmetkockar med egen krog och tillgång till fina råvaror, men för oss vanliga dödliga är fond på flaska ett bra alternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.